Главни одбор СДС-а има највише 130 чланова.

Сваки Општински или Градски одбор СДС-а има најмање једног члана у Главном одбору СДС-а. Скупштина СДС-а бира највише 104 (стотину и четири) члана Главног одбора СДС-а и то тајним гласањем у складу са посебном одлуком о критеријумима избора чланова Главног одбора СДС-а коју доноси Главни одбор СДС-а, водећи рачуна о територијалној, полној, старосној и другој заступљености чланства у Главном одбору, као и томе да из сваког координационог одбора за изборне јединице за Народну скупштину Републике Српске буде осигуран избор најмање по 7 (седам) чланова у Главни одбор СДС-а.

По завршеном гласању утврђује се листа кандидата према броју добијених гласова, од првог, који је добио највише гласова, до кандидата који је добио најмање гласова. Добијени поредак кандидата коригује се у складу са правилом из члана 23. овог Статута.

Кандидате за Главни одбор СДС-а које бира Скупштина СДС-а предлажу чланови Скупштине СДС-а, градски и општински одбори СДС-а најкасније 15 (петнаест) дана прије дана одржавања сједнице изборне Скупштине. 

Предсједник СДС-а именује највише 26 (двадесет и шест) чланова Главног одбора.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account