26.08.2020 11:54
Предсједник Одбора за здравство СДС Слободан Станић донирао је данас три безконтактна топломјера за двије основне школе у Новом Граду и  указао на важност увођења мјерења температуре у школама у борби против пандемије короне.
 
Он је позвао све странке да у циљу повећања безбједности ученика у предстојећој кампањи смање број билборада и плаката и на тај начин уштеђеним средствима купе и школама донирају безконтактне топломјере.
 
Према његовом мишљењу све школе у Републици Српској би требале набавити ову врсту топломјера и организовати мјерење температуре за све који у њих  долазе.

 
Станић сматра да је мјерење температуре ученицима изузетно значајна активност у циљу очувања њиховог здравља и да она не може бити пребачена само на родитеље.
 
„Добар дио људи код кућа имају топломјере чија је тачност упитна, а поред тога родитељи често одлазе на посао много раније него што дијеца крећу у школу. Осим тога непходно је да се температура мјери наставницима и особљу у школама“, рекао је Станић.
 
Он је казао да ће топломјере које донирао основним школама „Свети Сава“ и „Вук Караџић“,послати поштом како би се избјегла било каква политизација његовог геста.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account