04.01.2014 00:00

Упозорење грађанима Требиња од стране локалног СНСД-а на неизвјесност у 2014. години која их очекује, дјелује у најмању руку лицемјерно и као политика двоструких аршина. Оптужбе на рачун локалне власти су неостноване и све оно што приговарају локаној власти њихова Влада проводи у Републици Српској, а први резултати Економске политике Владе су такви да је са њима задовољна само предсједница Владе, а грађане нико ништа и не пита. Ова Влада све чини да терет кризе пребаци на локалне заједнице које због рестриктивне финансијске политике, смањења прихода од ПДВ-а и сталног повећања износа рата иностраног дуга, морају да смањују локалне буџете, што директно погађа стандард грађана.

Требињски СНСД ћемо само подсјетити на чињеницу да је у моменту преузимања локалне власти од стране СДС-а 2004. године у буџету општине остављен суфицит од 2.350.000 КМ, а да су након осмогодишњег пустошења буџета они оставили дефицит у буџету и јавним установама од 1.670.000 КМ и 2.000.000 КМ дуга у спортским клубовима, у чему предњачи ФК „Леотар“ чији је тадашњи предсјеник био првак СНСД-а Лука Петровић. Нова локална власт је за ових годину дана санирала цјелокупан дуг јавних установа, као и дуг локаног буџета, тако да је 2013. година завршена без дефицита.

Изгледа да је једини гријех локалне власти у Требињу што мимо плана Владе РС у наредној години регуларним приходима повећава локални буџет. А када је ријеч о продаји некретнина, јавност се ових дана имала прилике увјерити како и на који начин се за вријеме власти СНСД-а трговало зградом ПИО, што је као очигледну нерегуларност утврдила и Главна служба за ревизију. Ако већ локални СНСД хоће да покаже друго лице од своје републичке власти онда је логично да позову МУП РС да покрене истрагу по овом предмету и Тужилаштво да санкционише очигледне нерегуларности. 

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account