10.08.2012 00:00

Жељко Перенчевић (СДС) оцијенио је да су Лакташки Савез независних Социјалдемократа и Милован Тополовић, као први човјек општинског одбора и као начелник општине у другом мандату, одговорни зато што нема страних инвеститора и с тим нових радних мјеста.

Перенчевић указује да је „очигледно да инвестритори у Лакташима не улажу из два разлога.Један је због утиска да у нашој земљи влада висок ниво корупције, а други је зато што их из наше општине нико не зове". Он оцјењује да је ниво корупције продукт владавине СНСД-а и система који су промовисали, а који је у РС и општинама као што су Лакташи упропастио привреду у задњих неколико година. „Само нови, према грађанима одговоран начелник, код којег неће бити мјеста за оне којима је лични и ускостраначки интерес испред интереса грађана, може створити повољан пословни амбијент, који ће бити привлачан за стране инвеститоре, који ће гарантовати отварање нових радних мјеста и бољу будућност за грађане ове општине" , наводи Перенчевић.

Он наводи да је то једноставно неистина, коју првенствено шире одговорни људи из владајуће партије, да страни инвеститори нису заинтересовани за улагања. „Аустријски инвеститори, који и онако уносе највише капитала у наш ентитет и са којима сам већ у неколико наврата разговарао, свакако желе да инвестирају. Они се при одлучивању о улагању у Лакташима руководе профитним и само профитним мотивима. Највећи проблем је то што људи који овом општином владају задњу деценију нису спремни да засучу рукаве и да почну нешто да раде. Инвеститоре треба позвати, указати на предност за њихова предузећа ако код нас уложе новац", изјавио је Перенчевић. Да се том изазову у последњих неколико година није приступило тако показује једноставно та чињеница, да инвестиција нема. Перенчевић : „ То мора бити политика ове општине и главни задатак будућег начелника. Са Аустријским привредницима имам најбоље контакте и то ћу искористити"!

Сектор за информисање


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account