11.07.2012 00:00

Скоро се брчанској јавности, саопштењем, обратила Социјалистичка партија у ком истиче низ неправилности у раду одбора за запошљавање у Одјељењу за образовање које су углавном ишле на штету просвјетних радника из реда српског народа. Даље истичу да на то српске странке са највише посланика у скупштитни „жмире", вјероватно штитећи своје личне интересе.

СДС је такође незадовољна образовним процесом у Брчком; како националним дебалансом запослених и руководилаца на штету Срба тако и мноштвом других проблема од организационог до програмског карактера, на шта је често указивала на сједницама Скупштине.

Међутим, обзиром на овакву конструкцију Социјалистичке партије, морамо истаћи да је Закон о образовању у основним и средњим школама, који је дефинисао овај начин запошљавања у образовању усвојен на 15-ој ванредној сједници Скупштине крајем марта 2008.г. уз пуну подршку, и тада владајуће Социјалистичке партије, а на усвајање упућен од стране Владе на предлог шефа Одјељења за образовање који је у цијелом том мандату био припадник управо те Социјалистичке партије.

О овој и другим погубним последицама те власти не полемишемо како не бисмо нарушавали мукотрпно достигнут степен усаглашености српских представника у власти у Брчком, неопходан за опстанак и равноправност Срба у овој локалној заједници.

Шта више, с оптимизмом гледамо на чињеницу да је све више оних, који коначно схватају сложеност положаја у ком се налазимо и одговорности за поступке које као представници власти предузимају.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account