03.07.2012 00:00

Предсједништво Српске демократске странке позвало је данас све парламентарне странке да прихвате законска рјешења која су се нашла у скупштинској процедури из области борачког права и пензијско инвалидског осигурања, како би се обезбиједили бољи услови најугроженијим категоријама становништва у РС.

Разматрајући актуелну економску ситуацију Предсједништво СДС сматра да је алармантно стање и да је нови пад бруто друштвеног производа чињеница коју нико коме је стало до РС не може игнорисати.

Предсједништво СДС истиче да пад БДП није последица свјетске економске кризе него неспособности Владе и присуства корупције у њеним редовима.

Предсједништво Српске демократске странке констатује да је данашња оставка министра просвјете Антона Касиповића, такође, доказ да актуелна влада не функционише и да није у стању да испуни дата обећања.

Крајње је вријеме да актуелна влада оде с политичке сцене а да одговорност за овакво стање у Републици Српској у којој расте само корупција мора сносити владајућа странка .

Приоритет Републике Српске мора бити стварање више послова за домаће привреднике, а што значи и више радних мјеста.

Актуелни сазив Владе Републике Српске је потпуно пао на том испиту.

Предсједништво СДС позива посланике у Народној скупштини РС да прихвате и измјене закона о сукобу интереса како би се извршила департизација РС, јер је РС остала једина земља у региону у којој је предсједник Републике и предсједник странке.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account