08.06.2012 00:00

Српска демократска странка упозорава да је нетачна тврдња извршног секретара СНСД-а Рајка Васића да је Клуб посланика СДС-а у Представничком дому парламентарне скупштине БиХ предложио да се РТРС финансира из буџета заједничких институција. Наш приједлог је био да се Радио-телевизија Републике Српске финансира из буџета РС.

Подсјећамо да је извршни секретар СНСД-а Рајко Васић раније изјавио да је "прихватљива идеја СДС-а о покретању иницијативе за промјену закона ради укидања обавезе плаћања РТВ таксе као начина финансирања јавних сервиса".

Сматрали смо да је то став СНСД и очекивали да ће посланици те странке у Парламенту БиХ дати подршку приједлогу укидања намета грађанима прије свега РС, који у највећем броју и плаћају РТВ таксу.

Од РТВ таксе за РТРС иде само 25 одсто , а 75 одсто за потребе БХ 1 (РТБиХ) и Федералне телевизије, у чијем програму се РС још увијек назива "агресорском и геноцидном творевином".

СДС још једном истиче да јавни сервиси нису у служби грађана којих их плаћају него политичких елита за које раде.

Огромну подршку инцијативи СДС дали су и грађани РС и дистрикта Брчко својим потписом због чега ће ова странка и даље покушавати да се изврши реформа јавних сервиса и укине обавезна РТВ такса.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account