12.04.2012 00:00

САРАЈЕВО - Као посланик СДС-а свакодневно се у Представничком дому ПСБИХ борим за интересе Републике Српске и српског народа. Нисам могао замислити да ћу се за те интересе морати борити и у Републици Српској, али након што је Радио-телевизија Републиике српске синоћ емитовала ратну драму америчке продукције „Пуцањ у срце" присиљен сам да реагујем.

Мало је рећи да сам био згрожен када сам синоћ на програму РТРС-а погледао филм „Пуцањ у срце" у којем се на крајње пристрасан начин говори о ратним дешавањима у Сарајеву. Нисам могао да вјерујем да телевизија, коју је из ничег направио српски народ у Републици Српској, приказује филм у којем се Срби називају „животињама, пљачкашим, бандом са брда и сл. а војска Републике Српске се назива „окупаторском". Да филм није приказан грешком доказује и најава на телетексту РТРС-а гдје је јасно препричана радња филма. Као српски посланик у Парламентарној скупштини БиХ, као припадник Војске Републике Српске, те као сарајевски Србин који је са још 100 хиљада сународника протјеран из Сарајева, захтјевам да се испита одговорност свих у РТРС-у који су допустили да се на овакав начин понижава српски народ и омаловажава његова борба за слободу.

Захтјевам и јавно извињење РТРС-а свим грађанима Републике Српске који обавезном РТВ претплатом финансирају рад тог јавног сервиса. Самтрам да овом скандалу треба расправљати и Народна Скупштина Републике Српске која је оснивач РТРС-а-

ДАРКО БАБАЉ

Посланик СДС-а ПС БИХ


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account