23.03.2012 00:00

СДС упозорава на дрскост министра Петара Ђокића који тврди да се налази на челу друштвено одговорног министарства да је најодговорнија особа за новонастали хаос у домену борачких права и пензионог система. Умјесто да тражи повлачење спорних закона, он пријети борачкој популацији да ће их поново изложити ревизијама борачког статуса, у жељи да их дисциплинује. Подсјећамо да је утврђивање евентуалних злоупотреба око добијања борачког статуса, стална обавеза инспекцијских и правосудних органа, а не средство застрашивања и пријетњи власти према борачкој популацији.

Захтјеви министра Ђокића да се опозиција не мјеша у овај проблем су смијешни и показују недостатак основног демократског знања, које министар није учио у "кумровачкој школи". СДС ће износити свој став и активно учествовати у сваком проблему који се тиче грађана и њихових права у РС, свиђало се то министру Ђокићу или не. Било би корисније да је слушао наша упозорења владајућој коалицији у Народној скупштини да је овај закон неправедан и да људима не могу на такав начин одузимати права која су им једном дата. Нажалост, када је СДС упозоравао да ће се ово десити као последица аранжмана владе РС са ММФ-ом, власт је то безочно демантовала.

Очигледни су покушаји власти у РС да уз сарадњу са неколицином ''својих'' представника руководства Борачке организације, овај проблем ријеше куповином времена и уношењем подјела у борачку популацију. СДС очекује да ће борачка организација имати снаге и наћи начина да заштити јединство и своје интересе, како од оваквих министара, тако и од појединаца из свог руководства који су у функцији интереса власти, а не популације коју представљају.

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account