14.03.2012 00:00

Српска демократска странка (СДС) је запрепашћена изјавом предсједника Удружења пензионера Републике Српске (РС) Раде Ракуља да је и СДС гласао за стратеггију реформе пензионог система, усвојеној гласовима скупштинске већине 2010. г. у Народној скупштини РС.

То је ноторна неистина, смишљена да за рачун актуелне власти одговорност за хаос, који је настао у пензионој и борачкој заштити, пребаци и на Српску демократску странку.

Умјесто да штити интересе угрожене пензионерске популације у РС у цјелини, Ракуљ се већ дуже вријеме понаша као острашћени активиста СНСД-а , бранећи власт и нападајући опозицију, па макар и најбезочнијим лажима.

Тврдњама да су и власт и опозиција учествовали заједно у креирању ових трагичних закона, Ракуљ се спустио на најнижу тачку људског достојанства и показао да је за личну корист спреман да уради све што од њега очекују налогодавци.

Најтрагичнија последица оваквих потеза власти и појединих руководстава невладиних организација, које су под њеном контролом, је завађање и подјела народа у РС.

Народ је и у вријеме рата и најтежих тренутака у својој историји, остао јединствен и солидаран, а сада када је доведен до ивице егзистенције, покушавају да га окрену једне на друге.

И борци и пензионери су доведени до руба егзистенције и умјесто да њихови представници траже укупну праведнију прерасподјелу у друштву, да се врате паре отете криминалом и корупцијом,свели су их на отимање од сиротиње једних и додавање на сиротињу других.

И једни и други живе испод границе сиромаштва, а то Џомбић, Ђокић, Ћургуз и Ракуљ називају праведном расподјелом!

Информативна служба СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account