20.12.2018 12:25
Опозивом српских амбасадора, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, нажалост, наставио је политику реваншизма и показао да ће и наредне четири године мјерило нечијег рада бити СНСД-ова партијска књижица а не рад, стручност и референце.
 
Лакоћа којом су се новоизбарани чланови Предсједништва БиХ договорили о опозиву већином српских амбасадора показује да је Милорад Додик добро дочекан у Сарајеву и да је са Шефиком Џаферовићем склопио пакт о обрачуну са Србима који немају црвену књижицу.
 
Јасно је да је Џаферовић аплаудирао овом Додиковом штетном и нерационалном потезу, јер ће наредних три-четири мјесеца овим амбасадама управљати углавном СДА кадрови. У вријеме озбиљне регионалне кризе, стварања војске тзв. Косово, у свијету се, на озбиљним адресама, наредних шест мјесеци неће чути глас Републике Српске, захваљујући Додиковом потезу.
 
Милорад Додик је овим чином наставио реализацију својих пријетњи из предизборне кампање када је говорио да стручност не вриједи уколико нисте у правој политичкој партији.
 
Први Додикови потези на функцији члана Предсједништва БиХ, разоткрили су његову предизборну мантру о неопходности српског политичког јединства у Сарајеву и показали да је она претворена у угрожавање националних интереса ради несхватљивог унутарсрпског политичког реванжизма.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account