23.08.2017 09:19
Предсједник Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица разговарао је данас у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем.

Говедарица је Вучићу пренио своје виђење стања у Републици Српској. Он је истакао да је ''српски народ тешко страдао да би створио Републику Српску'', те да су разлози настанка Републике Српске идентични разлозима опстанка Републике Српске. Говедарица је такође нагласио да је Републици Српској данас потребна једна модерна национална политика која дефинише одговорност према сопственом народу у којој  морају бити поражени прљави интереси било којих политичких партија.

Једна од основних одлика такве политике треба да буде економски напредак како би се побољшао стандард грађана и зауставио одлив становништва,истакао је Говедарица.

Вучић и Говедарица су се сагласили да је протекли вијек за српски народ  био вијек страдања, а да пред нама мора бити вијек изградње и просперитета, те да због интереса српског народа али и свих осталих,  дијалог и тражења рјешења немају алтернативу.

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник СДС Вукота Говедарица сложили су се да је потребно убрзати реализацију регионалних пројеката који ће инфраструктурно повезати регион, али и повећати његов привредни потенцијал и привући инвеститоре.

Предсједник Српске демократске странке изразио је велику захвалност предсједнику Вучићу за подршку Србије и њега лично Републици Српској и изразио своја увјерења да ће Република Српска као и до сада имати пуну подршку Србије на путу ка очувању сопственог интегритета и свега онога што је стварано у протеклих скоро три деценије.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account