18.03.2023 11:47
Републичка изборна комисија наставља да ради ван закона а по инструкцијама структура окупљених око СНСД-а са једним циљем – да омогуће крађу воље грађана Бијељине на сутрашњем референдуму.
 
Данас је Републичка изборна комисија одбила приговор Српске демократске странке да је Правилником о провођењу избора у БиХ одређено да бирачке кабине буду отворене према посматрачима. РИК је приговор одбила уз образложење да је чланом 4.10 став 2. Правилника о провођењу опозива прописано да отвор гласачке кабине треба да буде окренут према зиду. 
 
Веома дрчно и осионо из Републичке изборне комисије поручују да их не интересује да ли је ова одредба Правилника о провођењу опозива у складу са Изборним законом или није. 
 
Оваква одлука Републичке изборне комисије представља припрему за изборну крађу којом би гласач иза застора у кабини могао из џепа извући небројен број гласачких листића и убацити их у бирачку кутију без да га ико од посматрача примијети.
 
Поручујемо Републичкој изборној комисији да ће одговарати за ову незакониту одлуку којом практично легитимизују изборну крађу потенцијално великих размјера а руководству СНСД-а које је осмислило ову шему изборне крађе да смо спремни да све њихове нерегуларности спријечимо на бирачким мјестима.
 
Посматрачи Српске демократске странке ће сутра прије почетка гласања инсистирати да гласачка кутија буде окренута према посматрачима како је и предвиђено бирачким правилима. Уколико то чланови бирачког одбора не дозволе морају да знају да улазе у простор кривичног дјела „изборне крађе“ за који је предвиђена затворска казна.  
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account