05.06.2023 14:05
Данас смо предали иницијативу за распуштање градске скупштине града Бијељина након неуспјелог и срамног референдума који је иницирала коалиција „Покрадимо Бијељину“ на челу са СНСД-ом када су доживјели политички нокдаун изгубивши на сва 183 бирачка мјеста Данас смо по обећању дошли у Владу Републике Српске, да подсјетимо министарства на неке пројекте које је град Бијељина предавао у протекле двије и по године јер су неки званичници говорили да они не знају шта треба Бијељини и да им се нико не обраћа, истакао је др Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.
 
„Укупна вриједност предвиђених пројеката које смо већ раније упутили Влади РС била је преко 40 милиона КМ. Сматрамо да преко 114 хиљада грађана града Бијељина заслужују и више од тих 40 милиона КМ. Само један АТП турнир у Бањалуци коштао је преко 50 милиона КМ. Постављамо питање да ли је важнији један АТП турнир који кошта преко 50 милиона КМ или 40 милиона КМ пројеката за преко 114 хиљада грађана града Бијељине?“, упитао је Петровић. 
 
Ок каже да и дана данас у Скупштини града Бијељина сједе људи који имају правоснажне пресуде за сексуална злостављања жена, људи који су своје дипломе куповали на бензинским станицама и корумпирани директори локалних предузећа који су се обогатили од народног новца.
 

„Оставили смо рок од 30 дана Влади Републике Српске да реагује. Уколико за мјесец дана не будемо имали одговор, уколико Влада РС не настави процедуру распуштања градске скупштине Бијељина у Народној скупштини Републике Српске, доћи ћу пред Владу и овим путем најављујем камповање у Бањалуци како бисмо истрајали у свим настојањима да се испоштује слободна народна изборна воља“, категоричан је Петровић.

Градоначелник Бијељине је поновио да је данас Влади РС кандидовао више од 10 пројеката који се тичу неколико ресорних министарстава  а најзначајнији пројекти су: реконструкција и ремоделирање неколико градских улица, изградња студентског дома, изградња станова за вишечлане породице, наставак пројеката наводњавања Семберије и помоћи пољопривреди, завршетак радионица за извођење практичне наставе у средњој техничкој школи „Михајло Пупин“
 
„Град Бијељина тражи само оно што му по закону припада. Не тражимо никакву милостињу. Влада Републике Српске је дужна да улаже у Бијељину, као други град по величини, у коме живи преко 114 хиљада становника. На томе ћемо инсистирати до краја.“, закључио је Петровић.  
 

Најновије

Из категорије

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account