11.06.2023 16:10
Вољом 347 делегата од присутних 352 делегата др Милан Миличевић је изабран за осмог по реду предсједника Српске демократске странке.
 
„СДС ће бити окосница и тачка окупљања свих опозиционих политичких партија, група и појединаца који желе другачију и бољу Републику Српску. Дјеловаћемо бескомпромисно и без варијанти било какве кохабитације или нечег слично. Не због тога што желимо власт по сваку цијену, него зато што је стање у Републици Српској након 20 година власти СНСД јако лоше и забрињавајуће, економска ситуација је лоша, а страних инвестиција готова да и нема због негативне политичке ситуације“, изјавио је др Милан Миличевић у обраћању медијима након одржане сједнице Српске демократске странке.
 
Поручио је да ће политика СДС бити јасна и конструктивна, са нуђењем рјешења, приједлога закона и са много јасних и директних ставова.
 
„Нећемо се бавити пуком критком власти, већ ћемо активно нудити рјешења и већ смо то кренули радити са приједлозима нових законских рјешења.  Понудићемо рјешења за нови Изборни закон јер је постојећи стваран за оне који су спремни за крађу избора“, истакао је Миличевић.
 
У свом обраћању на Скупштини СДС Миличевић је поручио да је Република Српска највећа побједа српског народа у другој половини XX вијека.
 
„Настала је у миру као израз потребе српског народа да се политички самоорганизује ради опстанка на вијековним огњиштима. Српска демократска странка, као једина политичка странка старија од Републике Српске, политички је артикулисала потребе српског народа и спровела његову плебисцитарну вољу да не пристане ни на једно силом или уцјеном, изнутра или извана, наметнуто рјешење. Република Српска, створена у миру, добила је међународно признање Општим оквирним споразумом за мир склопљеним у Дејтону“, казао је Миличевић.
 
 
Он је истакао да је на унутрашњем плану, опште стање у друштву незадовољавајуће.
 
„Сви економски и друштвени трендови су негативни – образовни систем је сведен на хиперпродукцију диплома, здравствени систем је лош и комерцијализован, сиромаштво је у порасту због континуираног изостајања инвестиција и развојне политике као и непостојања социјалне политике, али и злоћудног утицаја криминала и корупције. Против таквог стања се морамо борити и ствари мијењати на боље“, казао је Миличевић.
 
Упозорава  да је уз спољашњу угроженост, Република Српска је данас угрожена и изнутра.

 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account