12.07.2023 12:36
Српска демократска странка данас прославља своју крсну славу Свете Апостоле Петра и Павла - Петровдан и свој 33. рођендан. Са Републиком Српском расла је и сазријевала Српска демократска странка дијелећи радости и туге, успоне и падове али увијек носећи као своје основно петровданско начело - да и СДС и Српска постоје да би били штит српском народу и Босни и Херцеговини, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
„Данас се Петровдан слави од Требиња до Новог Града, славе га  наши оснивачи али га празнују и генерације које су рођене након рата које баштине сјећање на значај Српске демократске странке за Републику Српску. Бројне честитке које смо добили говоре да се у Републици Српској цијени и поштује политичко завјештање СДС-а али и наш данашњи политички рад гдје је и 33 године касније СДС значајан фактор политичког живота Републике Српске“, поручио је предсједник СДС.
 
„Нека живи Република Српска а у њој нека се проноси слава Српске демократске странке још много година. Срећан нам био Петровдан, још један 33 у низу јер је управо тај датум био пресудан за стварање Републике Српске. Уз Светог Стефана, дан који слави Република Српска као свој рођендан, Петровдан ће заувијек имати своје мјесто у српској историји”, закључио је Миличевић.


 
 
                                                                 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account