23.07.2023 22:26
На иницијативу предсједника Српске демократске стране Милана Миличевића данас је одржан састанак парламентарних странака на нивоу БиХ који долазе из опозиционог блока у Републици Српској. Заједно са предсједницима ПДП-а, Листе за правду и ред, те посланицима у Парламентарној скупштини БиХ, разговарали смо о конкретним рјешењима и измјенама Изборног закона БиХ.
 
СДС са партнерима тражи конкретне измјене Изборног закона које ће довести до одржавања фер и поштених избора и на тај начин омогућити да на власти буду они за које бирачи и гласају. Неопходно је онемогућити изборне махинације и преваре на основу којих садашња власт опстаје пуне двије деценије.
 
Тражимо увођење скенера и надзорних камера на сваком бирачком мјесту. Као врхунац демократије тражимо увођење другог изборног круга у избору предсједника Републике, српског члана Предсједништва, те начелника и градоначелника. Као једну од мјера које ће онемогућити постојање сателитских партија, предлажемо повећање изборног цензуса на 5%.
 
Са овим захтјевима ћемо истрајати и упутити их у парламентарну процедуру. Основни предуслов за промјену власти јесу фер и поштени избори!  


 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account