09.03.2024 13:12
У веселом расположењу прослављен је Међународни дан жена, и ово је била прилика да се припаднице љепшег и њежнијег пола међусобно друже и подсјете на историјски пут и борбу жена за права, међу којима доминира и право гласа које је у нашој држави уведено тек 1945. године.

Дружење жена СДС Србац организовала је предсједница Актива жена СДС Србац, и чланица Предсједништва Актива жена СДС-а Свјетлана Радојевић која је истакла да је жена основни стуб друштва и да жене треба подржавати и оснаживати у свим сферама, али не под условом да буду само квоте већ да се њихов допринос једнако валоризује а да уз све то остану оно што јесу -жене.

Прослави Актива жена присуствовала је и новоизабрана предсједница Актива жена СДС Републике Српске Биљана Тривуновић Лукић која је истакла да се у Српцу увијек осјећа добродошлом и да је сваки долазак у наш град радује.Званице је поздравио и предсједник ОО СДС Србац Желимир Урић који је свим дамама пожелио срећан празник и изразио наду да ће се након следећих локалних избора у одборничким клупама наћи више жена из реда СДС-а.

У гостима осмомартовског дружења била је присутна и бивша предсједница Актива Жена СДС РС Весна Адамовић и предсједница Актива жена ГО СДС Лакташи Бранка Варда.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account