11.03.2024 09:09
Актив жена Српске демократске странке је организовао прославу 8.марта, Међународног дана жена у Бијељини.  Многобројне чланице поздравили су предсједник СДС-а Милан Миличевић и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. 
 
- Жене у животу и политици преживе многобројне турбуленције и без обзира на то из свега излазе много јаче, тврди одборник у Скупштини града Бијељина из реда Српске демократске странке Анка Тодоровић.
 
“Жене су у принципу пристојне и одговорне. Оне својој улози било да су одборнице, посланице или у некој другој функцији, приступају веома брижно и одговорно”, каже Тодоровићева.
 
Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Мирјана Орашанин тврди да постоје извјесни помаци када је у питању статус жене у политичком животу наше земље.
 
“Жена у политици је неко ко неподлијеже никаквим утицајима, није корумпирана и остаће достојанствена, бориће се за оно што мисли да јесу прави циљеви. Дакле, жене су другачије по својој природи од мушкараца, али то што су другачије не мора да значи да су мање вриједне, напротив, то је њихова велика предност ”, додаје Орашанин. 


 
Актив жена Српске демократске странке из Бијељине окупио је многобројне чланице на прослави Међународног дана жена како би  показале колико су снажне и одважне.
 
“Морамо бити свјесни тога да су женска права ништа мање битна од свих других права, тако да осми март није само празник жена, него празник свих освјештених људи и то је оно за шта ћемо се ми убудуће борити”, напомиње Лазаревићева. 
 
Да су жене незаобилазан фактор у политичком и друштвеном животу Републике Српске, потврдила је Биљана Лукић, предсједник Актива жена СДС-а РС.
 
“Жене Српске демократске странке су од великог значаја у нашој странци и оне ће дати свој огроман допринос у побједи СДС-а  не само у Бијељини, већ и у Републици Српској”, тврди Лукићева. 
 
Како би указали поштовање свим присутним дамама прослави Међународног дана жена присуствовали су  предсједник Српске демократске странке и градоначелник Бијељине, који поручују:
 
“Жена је основ породице и постојања живота на планети, жена је све само није слабији пол. Дакле, то да је слабији пол, ми као Српска демократска странка не представљамо на тај начин, жена је и љепши и снажнији пол и без жене у СДС-у нема ни будућности. Посебно сам поносан на Бијељину, јер на један достојанствен начин странка прославља Међународни дан жена”, истакао је Миличевић.
 
“Посебан сегмент и једно велико задовољство је што Актив жена Српске демократске странке броји значајно чланство, изузетно смо поносни што су толико организоване и посвећене, што свему приступају са љубављу при организовању многобројних активности. То указује да ће заузети велики број позиција у периоду пред нама”, каже Петровић.
 
Народна изрека гласи - „Кућа не стоји на темељима, него на жени“. Све чешће смо свједоци истинитости ових ријечи, јер једино жене имају способност да обједине и сачувају срж породице – љубав, пожртвовање и међусобно поштовање, што су жене Српске демократске странке много пута доказале.


 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account