14.05.2024 14:50
Цјелокупна јавност Републике Српске навикла је на комичне изјаве званичника СНСД-а у тренуцима када су свјесни да су изиграли повјерење грађана. Управо је једну такву изјаву дао, ни мање ни више, него Министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић рекавши да опозиција има договор са Бошњацима да им се препусте поједини градови, међу којима је и Приједор, гдје би наводно требали да добију градоначелника, каже Маја Драгојевић-Стојић, потпредсједница СДС.
 
Она наводи да је Амиџић прије свега, овом изјавом омаловажио и понизио већинско српско становништво које живи у Приједору, јер очигледно сматра да би они пристали бити предмет политичке трговине и нијемо посматрали такве политичке игре.
 
„Амиџић би требао да зна да је највећа опозициона странка у Приједору Српска демократска странка која је државотворна странка и једина која се налази на удару санкција међународне заједнице. СДС никада неће трговати интересима српског народа у било којем граду или општини. Наћи ћемо начин да учествујемо на изборима и имаћемо свог кандидата за градоначелника Приједора, којег ће сви грађани подржати. Вјерујем да је то и један од највећих страхова СНСД-а, па се оваквим подметањима покушава створити конфузија“, поручује Драгојевић-Стојић.
 
Да је СНСД мајстор перфидног залуђивања народа још једном су, каже она, показали на примјеру Изборног закона Републике Српске.
 
 „До прије неколико седмица правили су од тога најважнију тему и усвајали га, а данас су спреми да ‘гутају жабе'. Очигледно је да те 'прогутане жабе' имају лош утицај на додир са реалношћу па зато можемо чути свакакве небулозе“, каже Маја Драгојевић-Стојић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account