16.05.2020 13:55
Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић, разговарaо је данас са Митрополитом дабробосанским Хризостомом, у сједишту Митрополије у Сарајеву.
 
Предсједник Шаровић пренио је Митрополиту забринутост за догађаје у Црној Гори и истакао да је у овом тренутку потребно изразити солидарност са Српском православном црквом у Црној Гори која се бори за своја права и свој неоспоран историјски статус, наглашавајући да наш народ и вјерници живе данас у различитим државама али да  смо кроз нашу цркву ми сви заједно.
 
„Добра вијест је да је владика Јоаникије пуштен на слободу и то може помоћи да се сва отворена питања даље рјешавају мирним путем кроз равноправан дијалог и толеранцију са надлежним властима у Црној Гори“ – истакао је Шаровић.
 
Предсједник СДС Мирко Шаровић је истакао да је велика штета што јуче, на сједници Парламентарне скупштине БиХ, није било „слуха“ представника владајуће већине да се подржи иницијатива за отказивање данашње „Блајбуршке мисе“, наглашавајући да Сарајеву не треба идентификација нити било каква повезница са Блајбургом.
 
Спонзорисање и маркетиншка припрема изван Босне и Херцеговине догађаја у Сарајеву, које памти усташка злодјела над хиљадама сарајевских Срба, Јевреја, Бошњака, Хрвата и других је потпуно непримјерено и неприхватљиво, истакнуто је на састанку.
 
„Власти су дипломатским путем морале и могле осујетити одржавање мисе,  посебно ако се зна да су управо у Аустрији, овакве мисе забрањене. Нажалост нико од највиших представника Републике Српске у Сарајеву, није  предузео ништа  па чак ни довољно „дигао глас против ове мисе““ – казао је Шаровић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account