27.11.2020 14:55
Новоизабрани градоначелник Бијељине Љубиша Петровић са сарадницима боравио је данас у Теслићу, гдје је одржао састанак са начелником општине Теслић Миланом Миличевићем и његовим сарадницима. Ово је прва посјета Петровића након велике побједе на локалним изборима у Бијељини, чији су грађани убједљиво подржали њега и његов програм.

Начелник Миличевић изразио је задовољство чињеницом да је народ Бијељине направио прави избор, да је изабран један млад и изузетно перспективан градоначелник, те оцјенио да ће се Семберија и Бијељина са Петровићем на челу још брже развијати и да ће новоизабрани градоначелник урадити много за добробит свих становника тог дијела Републике Српске.


На састанку су размијењена мишљења, као и позитивна искуства начелника Миличевића у управљању локалном управом и функционисању у условима различитих изазова са којима се руководства локалних заједница сусрећу у свом раду. Изражено је очекивање да се у обје локалне заједнице што прије конституишу локални парламенти, те формира локална управа, као један од предуслова за квалитетно спровођење развојних програма и настављање започетих.

Миличевић и Петровић су такође разговарали о најављеним измјенама Закона о локалној самоуправи и других закона по хитном поступку о чему се шпекулише у медијима, оцјењујући да би тако нешто било у супротности са Уставом Републике Српске који гарантује аутономију локалних заједница. Градоначелник Бијељине и начелник Теслића слажу се у оцјени да би такав потез представљао својеврстан државни удар и гажење изборне воље грађана, те изразили спремност да у случају евентуалног стављања на дневни ред таквих анти-уставних измјена закона активно учествовали у грађанском бунту чији би циљ био заштита институција и Устава Републике Српске, те изборне воље њеног народа.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account