10.12.2020 15:13
Задовољство ми је да представим јавности Милана Радовића у функцији замјеника Српске демокраатске странке за економска питања и члана Предсједништва СДС. Част ми је што један тако успјешан човјек, који има огроман квалитет, данас приступа Српској демократској странци – истакао је данас у Бања Луци предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.
 
„Обзиром да ће радити на приједлозима СДС-а из области реформи и економије Милан Радовић ће водити и Економски савјет па очекјемо да ће окупити најбољу екипу оних који имају квалитет и знање. У политичком смислу, фокус рада Милана Радовића биће јачање СДС-а у изборним јединицама 1,2 и 3. Доласком у СДС господин Радовић ће бити и дио посланичког клуба СДС и са њим сигурно ћемо бити конкретнији и енергичнији“ – нагласио је предсједник СДС Мирко Шаровић.
 
Он је казао да доласком Милана Радовића у СДС, шаље се поруку да су СДС-у потребни способни, енергични и паметни људи.
 
„Вјерујемо да нашим јачањем и долазаком Милана Радовића можемо привући велики број нових лица поготово у Бања Луци“ – појаснио је Шаровић.
 
Радовић се захвалио предсједнику СДС-а на добродошлици и истакао да је изузетна част бити члан СДС-а.
 
„Ова странка је највише допринијела настанку и јачању Републике Српске. СДС ће понудити једну економску и политичку платформу за изборе 2022. године и у наредном периоду представићемо новитете а то су реформе нашег друштва“ – казао је Радовић.
 
Радовић је нагласио да Република Српска није угрожена споља, нити је нападнута нападнута.
 
„Имамо сталну причу борбе са неким замишљеним непријатељем. Они који смиљају невидљиве стране непријатеље Републици Српској, траже кредите и помоћ од Европске уније и од ММФ-а. Највећи проблем нашег душтва је прекомјерно задуживање“ – нагласио је Радовић.
 
Закон о испитивању поријекла имовине, закон о јавним набавкама, закон о сукобу интереса  закон о правима бораца, закон о јавности буџета и читав сет реформиских  закона биће у фокусу дјеловања Економског савјета којим ће руководити Милан Радовић у будућем периоду.
 
„Закон о спорту који треба да афирмише спорт још од најмањих узраста, сет закона о привлачењу страних инвестиција и нови закон о дјечијем и материнском додатку који би обухватио припаднике ових категорија биће један од фокуса нашег дјеловања. Радићемо и на обезбијеђивању независности основних и средњих школа јер су данас политичке партије те које кадрују и постављају директоре“ – закључио је Радовић. Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account