04.01.2021 17:11
Делегација Српске демократске странке на челу са замјеником предсједника др Миланом Радовићем, генералним секретаром СДС Зораном Латиновићем и чланицом Предсједништва СДС Иванком Марковић посјетила је данас Козарску Дубицу и Костајницу и разговарала са представницима СДС-а и грађанима ове двије општине како помоћи грађанима чији су објекти и имовина оштећени у разорном земљотресу који је прије пар дана погодио сјеверозападни дио Републике Српске.
 
Радовић је казао да је важно да се сви нивои власти укључе у процес санирања штете након земљотреса и да је важно алармирати и институције  Европске уније која има средства за ове намјене.
 
"Са начелницима из општина из Хрватске које су погођене земљотресом потребно је путем прекограничне сарадње аплицирати средства Европске уније како би се штета проузрокована земљотресом најхитније санирала" - казао је замјеник предсједника СДС Милан Радовић.

 
Он је казао да ће Клуб посланика СДС кроз Народну скупштину РС наћи начин како би се Козарској Дубици и Костајници пружила подршка и новчана помоћ.
 
Генерални секретар СДС Зоран Латиновић казао је да је неопходно да се попише сва штета на објектима и да се након тога приступи хитном санирању штете.
 
"Потребно је да се и ентитетске и власти БиХ укључе у санирање штете и да се бројни објекти који су оштећени у земљотресу што прије санирају јер због хладног зимског времена потребно је учинити те објекте поново усељивим" - закључио је Латиновић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account