08.01.2021 15:53
Предсједништво Младих Српске демократске странке на челу са предсједником Зораном Векићем и замјеником Радишом Петровићем посјетили су у оквиру прославе 9. јануара, Дана Републике данас Бијељину и разговарали са градоначелником Љубишом Петровићем.  Том приликом положени су вијенци на Тргу Краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини.
 
Предсједник Младих СДС Зоран Векић честитао је свим грађанима Божић, 9. јануар, Дан Републике и крсну славу Светог Стефана.
 
„Значај Српске демократске странке за стварање Републике Српске је огроман и са поносом истичемо да је СДС једина политичка странка старија од Републике Српске. Прије 29 година учили смо се демократији, створили грб, химну и заставу и створили смо Републику Српску на коју смо најпоноснији“ – истакао је Векић.
 
Векић ја напоменуо да СДС једина чува химну Боже Правде, тробојку и двоглавог орла као своје страначке симболе.
 
„СДС и Република Српска су спојени у прошлости тако и у садашњости а биће и у будућности“ – казао је Векић.
 
Предсједник Младих СДС је нагласио како је побједа Љубише Петровића путоказ колико млади могу у Републици Српској и да су промјене могуће ако се довољно ради да се оне десе. 
 
„За 29 рођендан Републике Српске желим да одам почаст и захвалност свим људима који су учестовали у њеном стварању. У темеље наше слободе уграђени су животи свих наших бораца који су дали живот за постојање Републике Српске“ – истакао је Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.

 
Он је казао да је Српска једини гарант за опстанак српског народа на овим просторима и да сви посебну захвалност требају упутити демобилисаним борцима, породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида.
 
„Протеклих 29 година је 29 година у којима српски народ има слободу. Република Српска је гарант слободе српског народа али нажалост још увијек није гарант бољег живота, што је и разлог зашто људи одлазе из Српске. Наш народ очекује да живи пристојан живот у Републици Српској. Данас овдје живи мала група људи која има све и огромна већина која има мало“ – казао је Радо Савић, замјеник предсједника СДС.
 
Савић је нагласио да је корјен неједнакости грађана је у лошем управљању.
 
„Избори у Бијељини и Бања Луци су показали да грађани хоће другачије руковођење, млађе људе пред којима је будућност који могу и желе да граде нашу Републику Српску“ – нагласио је замјеник предсједника СДС.
 
Активност Предсједништва Младих СДС подржали су замјеник Предсједништва СДС Радо Савић и члан Предсједништва СДС Томица Стојановић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account