28.01.2021 19:38
Градски одбор СДС Приједор тужио је Скупштину града Приједора јер одборници из ове партије нису у саставу Комисије за избор и именовања у локалном парламенту.

Наиме, ова Комисија формирана је на првој конститутивној сједници Скупштине града Приједора која је одржана 30. децембра. Тада је одборница из СДС Биљана Кнежевић тражила да у овој Комисији буде и неко испред СДС која у Скупштини града Приједора има три одборника. Међутим, њен предлог није уважила скупштинска већина окупљена око СНСД.

-Спорна комисија је мимо законских аката изабрана на првој коститутивној сједници, а њеним именовањем су нарушена политичка и пословничка права СДС. Приморани смо да своја права тражимо путем Суда и тако заштитимо изборну вољу грађана чије повјерење смо добили-наведено је на фејсбук страници предсједника ГО СДС Приједор Милана Тубина.

Они подсјећају да је за сриједу заказана редовна сједница Скупштине града Приједора на којој ће због неколико планираних именовања и разрјешења бити посла и за спорну Комисију.

Иначе, предсједник Комисије за избор и именовање је Душко Милетић (СПС), његов замјеник је Азра Пашалић (ПДА), а чланови су Горан Велалула (СНСД), Игор Јаворић (ДНС) и Ненад Мејакић (УС).


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account