08.02.2021 14:26
„Просвјета је један од најхуманијих позива, јер младе људе усмјерава на прави пут", истакао је градоначелник Љубиша Петровић на пријему за добитнике Светосавске награде из Бијељине.
 
„Просвјетни радници са великом енергијом и ентузијазмом приступају свом послу и пријем је само мали гест Градске управе да кроз разговор укажемо на проблеме са којима се они суочавају, те да их кроз партнерски однос рјешавамо", рекао је Петровић.
 
Међу 40 овогодишњих добитника Светосавске награде у Републици Српској, из Бијељине је шест истакнутих васпитача и наставника основних и средњих школа. 
 
У области средњег образовања и васпитања добитник Светосавске награде је професор математике и програмирања Нада Васиљевић из Техничке школе „Михајло Пупин" у Бијељини, која се градоначелнику Петровићу захвалила на пријему.
 
„Срећна сам због награде, која се не може поредити ни са једном претходном, а имам их много. Овом приликом, желим да укажем и локалној заједници и цијелој Републици на проблем недостатка рачунара, јер се та област сваке године модернизује, а ми немамо средства да то сами урадимо. Замолила бих све људе добре воље да нам помогну у томе, да би дјеца имала што квалитетнију наставу", поручила је Васиљевићева.


 
Добитници у области предшколског васпитања и образовања су Биљана Арсеновић и Десанка Пандиловски, васпитачице у Дјечијем вртићу "Чика Јова Змај" и Горан Гашић, васпитач у Вртићу "Драган и Зоран". Гашић је нагласио да је Светосавска награда врхунац онога што је један просвјетни радник може да доживи и додатна обавеза да буде настављен квалитетан рад.
 
„Од  шест награда за предшколско образовање, три су стигле у Бијељину,  што је ставља изнад осталих градова и општина у Републици Српској  по развоју предшколског васпитања и образовања. Захвалан сам што је наше локално руководство то препознало. Добили смо увјеравања од градоначелника да ће и убудуће Градска управа водити рачуна о образовању", рекао је Гашић.
 
Добитници Светосавске награде у области основног васпитања и образовања су наставник разредне наставе Бранислав Милановић и наставник енглеског језика Љиљана Ђокић из Основне школе „Меша Селимовић" у Јањи.
 
Градоначелник Петровић најавио је да ће од наредне године на Светосавској академији, коју ће организовати Градска управа, бити додјељиване награде просвјетним радницима са подручја Бијељине.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account