16.02.2021 18:25
Градски одбори СДС, ПДП и ДНС у Добоју данас су потписали коалициони споразум о подршци Цвијану Филиповићу, кандидату СДС-а за градоначелника Добоја.
 
Предсједник СДС Мирко Шаровић је овом приликом изјавио да ће грађани Добоја након дуго времена имати прилику да учествују у фер и поштеним изборима.
 
„Створени су услови да се у Добоју испоштује стварана воља грађана и да побиједи поштен кандидат који држи до одређених вриједности. Мислим да је то наш кандидат Цвијан Филиповић и да су озбиљне шансе  да након толико година дође до промјене у овом граду“, истакао је Шаровић.
 
Он је рекао да актуелна власт у Добоју није ништа показала у претходном периоду.
 
Сви треба да се запитају, додаје Шаровић, зашто у Добоју нема инвестиција и зашто хиљаду његових грађана мора да иде у сусједне општине у Федерацији у потрази за запослењем.
 
„Странке које су данас потписале овај споразум и њихови представници  су способни да  покажу како изгледају промјене на боље у Добоју“, навео је Шаровић.
 
Предсједник ПДП Бранислав Бореновић рекао је да ПДП искрено и са свим својим капацитетима подржава Цвијана Филиповића, јединог опозиционог кандидата, за градоначелника Добоја.

 
„Поновљени избори у Добоју представљају својеврстан референдум на којем ће грађани бирати између бахатости досадашње власти и другачијег, поштенијег и правичнијег приступа који нуди ПДП и друге опозиционе странке. И господин Филиповић, осим свог искуства, грађанима Добоја може понудити управо то: поштење и домаћински однос према граду и свакоме ко овдје живи“, рекао је Бореновић.
 
Бореновић каже да очекује да надлежне институције које спроводе изборе обезбиједе да поновљени избори буду законити и фер, те да је том случају увјерен у добар резултат ПДП-а и других странака које су тренутно у опозицији.
 
Потпредсједник ДНС- а Радислав Јовичић је поручио да је вријеме да грађани Добоја кажу не једноумљу актуелне власти у овом граду.
 
„Позивам грађане Добоја  да се ослободе страха и да скину окове у којима годинама живе “, казао је Јовичић. 
 
Он је поручио да ДНС ради на терену да се оствари побједа, не само  у Добоју.
 
„Желимо  и да покажемо да су неминовне и нужне промјене оваквог система и у цијелој Републици Српској“, истакао је Јовичић и и позивао све чланове и симпатизере ДНС да дају глас заједничком кандидату опозиције у Добоју.
 
Он је позвао све политичке субјекте у овом граду на фер и поштено понашање на изборима који ће се одржати у недељу.
 
„Поручујемо и другим политичким субјектима да смогну храбрости и омогуће слободне изборе и да омогуће грађанима да искажу своју демократску вољу и да не покушавају поново вршити притиске како би мијењали вољу грађана“, казао је Јовичић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account