19.08.2022 18:59
Пред грађанима Републике Српске у октобру је референдум и очекујем да ће они изабрати промјене и бољи живот за себе и своје породице, казао је данас у Новом Граду предсједник СДС Мирко Шаровић, приликом обиљежавања 32 године од оснивања Српске демократске странке у овој општини.
 
Он је поручио да Република Српска мора чувати своје природне ресурсе који су окосница њеног развоја.
 
„Нова власт ће имати шта да ради након октобра. Одговорност мора да постоји за послове и уговоре који су учињени на штету Републике Српске и њених грађана. Ресурсе које они продају ових дана су јавни и ничији други и ти сумњиви послови неће проћи тек тако“, поручио  је Шаровић.
 
Он је истакао да му је задовољство што данас присуствује обиљежавању 32 године од оснивања СДС у Новом Граду.
 
„Након што је 12 јула прије 32 године у Сарајеву основан СДС тај пламен промјена је захватио и Крајину, а међу првима то се десило у Новом Граду. Многи чланови наше странке из ове општине су били  перјанице СДС.  Нови Град  је мјесто СДС, то је увијек било и то ће показати и у наредном периоду“ истакао је Шаровић.
 
Честитајући јубилеј СДС Јелена Тривић, потпредсједница ПДП, је захвалила на позиву да присуствује обиљежавању 32 године Општинског одбора СДС Нови Град.
 
Она је поручила да је Нови Град мјесто гдје треба покренути питање изградње одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори у Хрватској.


„Челни људи режима су били овде прије неколико дана и то питање апсолутно нису коментарисали. Ми кажемо да се о томе не смије ћутати да се интереси  Републике Српске РС не могу бранити Пељешким мостом, него Трговском гором“, поручила је Тривићева.
 
Предсједник Општинског одбора СДС Нови Град Младен Шумар је рекао да је октобар вријеме да се крене са стварањем боље будућности и да дођу промјене у РС на економском и социјалном плану.
 
„Храбри људи су заједно са народом и Војском Републике Српске створили прву српску државу западно од Дрине. На нама је да се боримо да наш народ има услове да остаје у Српској да у ној нормално живи и ради“, казао је Шумар.
 
Упитан да прокоментарише изјаву предсједника СНСД Милорада Додика, који је рекао да не  гарантује да ће случај Трговске горе бити ријешен, Шумар је казао да Додик не гарантује ништа када је у питању Република Српска и Трговска гора.
„Ми из Новог Града и околних мјеста  смо покушавали да покренемо питање рјешавања овог проблема више пута, али режим се оглушио из њима знаних разлога. Ми ћемо када преузмемо стање у РС ово питање ставити на листу приоритета“, поручио је Шумар.
  

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account