07.09.2022 11:10
Локалне заједнице требају имати улогу у располагању шумским богатством, као што је то било раније, и не смије се дозволити да локални дрвопрерађивачи остају без сировине, а да се она извози, поручио је Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, на предизборном скупу СДС у  Шипову.
 
Он је истакао да су домаћи дрвопрерађивачи веома битни за економију локалних заједница и Републике Српске и да они морају бити приоритет, што сада није случај.
 
„Балванима ће се прво подмиривати потребе домаћих дрвопрерађивача, а тек након тога ће моћи да иду у извоз. То ће бити једнa од првих мјера СДС“, истакао је Шаровић.
 
Он је нагласио да се развоју пољоприведе, за коју Република Српска има велики потенцијал, мора посветити много више пажње.

 
„ Умјесто садашњих 70 милиона КМ за пољопривреду се из буџета мора издвајати 180 милиона јер је то и уставна категорија. Поред тога већ у првој години мандата ћемо обновити робне резерве које ће откупљивати вишкове од пољопривредника“, прецизирао је Шаровић.
 
Он је поручио да Република Српска може да буде јака и стабилна само ако има јаку економију, за чији је развој неопходан мир и стабилност.
 
„Кандидати СДС и ПДП ће донијети оно што је сада најпотребније, а то су мир и стабилност. Политика сталних  криза и пријетњи коју нуде Додик, Човић и Изетбеговић не нуди ништа добро и са њима у наредне четири године може бити исто, или још горе“, рекао је Шаровић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account