09.09.2022 21:49
Због понашања људи који су на власти постали смо земља криза и безперспективности из које људи одлазе. То стање није добро и мора се мијењати, поручио је вечерас у Шамцу Мирко Шаровић, кандидат Српске демократске странке за српског члана Предсједништва БиХ.
 
Он је на конвенцији СДС казао да су очување Републике Српске и економија у врху његових приоритета.
 
„Желим да отварам врата нашој земљи широм свијета, да развијам дијалог, да смирим ово лудило које влада. Као српски члан Предсједништва БиХ ја ћу из Сарајева да доносим побједе, а не поразе као што је било до сада“, навео је Шаровић.
 
Поручио је да ће након изборне побједе заједно са Јеленом Тривић донијети бољу и успјешнију Републику Српску.
 
„Донијећемо оно што сви очекују, а то је да Република Српска постане боље мјесто за живот  свих наших грађана, посебно младих људи“, истакао је Шаровић.
 
Он је напоменуо да његов противкандидат Жељка Цвијановић из СНСД у претходне четири године није била предсједник свих грађана Српске, него само своје политичке опције.
 
„То указује да би се на исти начин понашала и на мјесту српског члана Предсједништва БиХ. Она нема своју политику, него је црпи од свог страначког шефа и своје партије и  тако се понашала у цијелом мандату“, оцијенио је Шаровић.
 
Он је казао да је општина Шамац добар примјер како треба да се руководи једном локалном заједницом и поручио да прилике из ове општине требају бити пресликане на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине.


 „Ово је успјешна заједница са власти која је по мјери грађана и за очекивати је да имамо такву народну власт и на нивоу Републике Српске“, навео је Шаровић.
 
Ђорђе Милићевић, кандидат СДС за НСРС  из ИЈ 6,  је казао да је Шамац  још 2016. године јасно рекао да неће да Република Српска буде празна љуштура, него да хоће јасну борбу за њу у правом смислу ријечи.
 
 „Та борба подразумијева нова радна мјеста, то је борба за опстанак људи на овим просторима, а ту се подразумијева и једна јасна национална политика очувања и борбе за Републику Српску овде и у  Сарајеву“, рекао је Милићевић.
Он каже да је Шамац у протеклих шест година показао како се стаје у крај девијантним појавама у друштву које су ту раније  биле присутне.
 
Он поручује да је у редовима владајућих станака у Републици Српској присутан велики стах.
 
„Видимо тај страх и то је страх од оловке грађана“, истакао је Милићевић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account