20.09.2022 11:07
Водићу сасвим другачију политику од ове коју сада имамо у овој земљи, а то је смиривање овог лудила и кризе за коју су одговорни Додик и његови партнери у заједничким институцијама ХДЗ и СДА, казао је Мирко Шаровић, кандидат СДС за српског члана Предсједништва БиХ.
 
Он је на конвенцији СДС у Гацку поручио да је способан смирити страсти и омогућити да Република Српска живи у миру, истичући да она једино у миру може напредовати.
 
Шаровић је поручио да све док је Додик на власти овом народу неће бити добро.
 
„Република Српска не може са Додиком напредовати. Са њим само може назадовати. Зато су потребне промјене и потребна је политика која ће омогућити просперитет. Исто тако потребна нам је и другачија политика у Предсједништву БиХ“, казао је Шаровић.
 
Јелена Тривић, кандидат ПДП за предсједника Републике Српске, је поручила да је кључно привући инвеститоре Српску и истакла да оне неће да долазе у корумпирано и политички нестабилно друштво.
 
„Понудили смо оно што је за Српску кључно у овом тренутку, а то је мир, престанак политике изолације, и авантуристичке политике. Треба да се у миру развијамо и привлачимо инвеститоре јер они не долазе у корумпирано и политички нестабилно друштво“, казала је Тривић.

 
Поручила је да ће након побједе на изборима бити сломљен рекет у Републици Српској.
 
 „Тај рекет је највише осјетио народ Херцеговине, који је угњетаван, уцјењиван и застрашиван. Ти лажни моћници који су долазили да то раде овде ће одговарати због што су чинили“, напомиње Тривић.
 
Каже да се након неколико дана проведених у Херцеговини увјерила  да се народ ослободио страха и поручила да је увјерена у изборну побједу у октобру.
 
„Ми ћемо испунити  наше кључне задатке, то су политичка стабилност, побједа над корупцијом и осигурање мира у којем Република Српска треба да се економски развија“, поручила је Тривић.
 
Вукота Говедарица, носилац листе СДС за НСРС из ИЈ9, је поручио да највеће српско национално питање у Републици Српској  у овом вијеку гласи како зауставити демографски суноврат у којем се Српска налази.
 
„То је врло лако учинити и за то су нам потребне добра економија, радна мјеста и више социјалног осјећаја за све наше грађане. Да би била јака економија морамо природне ресурсе ставити у функцију развоја“, казао је Говедарица.
 
Он је окупљенима поручио да након другог октобра у  Термоелектрани и Руднику Гацко неће владати партократија и страначка књижица, већ знање и струка.
 
„Тако ће Рудник и Термоелектрана моћи да дају највећи допринос за наше Гацко, за нашу Херцеговину и Републику Српску“, казао је Говедарица.

 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account