07.10.2022 11:03
Изборна крађа неће проћи, захтијевамо поновно бројање гласова и санкционисање свих оних који су на бруталан начин прекрајали изборну вољу грађана, поручено је на протесту опозиције на Тргу Крајине у Бањалуци, који је одржан у присуству огромног броја грађана.

Након окупљања у Парку Младен Стојановић у Бањалуци, непрегледан колона грађана који су учествовали у протестној шетњи упутила се на бањалучки Трг Крајине гдје су се предстаници странка и кандидат за предсједника Јелена Тривић обратили присутнима.

Милан Радовић, замјеник предсједника Српске демократске странке, поручио је окупљенима да се вечерас брани воља народа и гласови. 

"Нећемо дозволити да неко прекраја вољу народа. Ми само тражимо да се утврди каква је била страна изборана воља грађана и да се санкционишу сви који су учествовали у изборној крађи. Ако будете тјерали инат Бањалука ће бити пуна људи па да покажемо ко је добио изборе", казао је Радовић.

Предсједник Главног одбора СДС и начелник Теслића, Милан Миличевић, поручио је да је свима овдје одавно већ све јасно.

„Они су правили корумпирану власт крађом посланика. Овај пут идемо до краја, нема стајања. Вечерас смо у Бањалуци, сутра ћемо бити у Сарајеву. Наш захтјев је пребројати поново све гласачке листиће за предсједника РС. Након тога знаћемо ко је предсједница Републике Српске“, нагласио је Миличевић.

Јелена Тривић, кандидат ПДП за предсједника Републике Српске поручила је да није покрадена она, већ народ Републике Српске.

"Крађу им нећу признати, краду народ све дане у години и дође један дан и они и ту брутално покраду. Ми овдје бранимо уставни поредак, бранимо Републику Српску. Ја се уморити нећу и нећу се повући", поручила је Тривићева са Трга Крајине док је окупљени народ узвикивао“Миле, лопове!”

"Због вас ову битку нећемо напустити. Очекујте још много окупљања! Из реченице да нема шетње стоји само њихов страх", истакла је.

"Ово ће бити дуга борба, али истрајаћемо. Неће бити стајања док не ослободимо Републику Српску.", казао је народни посланик Небојша Вукановић.

"Ово је Република Српска за коју смо се борили - мирна, достојанствена", казао је Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у НСРС.

"Бањалука је вечерас домаћин људи који хоће истину. Истрајаћемо на нашем путу", поручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

"Хвала што смо доказали да ништа није јаче од народне воље. Ми ћемо са народом истрајати и ову банду послати у политичку прошлост. Ово је борба за сваког човјека у Републици Српској. Нико није надјачао вољу народа, неће ни они", поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

"Тражимо да отворите вреће да пребројите гласове и немојте прекрајати вољу народа. Морамо издржати до краја и показати шта је то боља народа.", казао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Српска демократска странка, Партија демократског прогреса и Покрет за правду и ред Небојше Вукановића позвали су све грађане који се осјећају покраденим и превареним на изборима, одржаним у недељу, да се у четвртак, 6. октобра од 18 часова придруже у мирној шетњи којом ћемо јасно и недвосмислено исказати свој бунт због изборних превара и крађе гласова.


 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account