12.11.2022 19:18
На сједници Главног одбора СДС-а, која је данас одржана у Бијељини, предсједник СДС-а Мирко Шаровић је потврдио оставку и сва овлаштења, до избора новог лидера странке, пренио на предсједника ГО, Милана Миличевића.
 
Главни одбор СДС је данас донио одлуку о уласку у унутарстраначке изборе.
 
Миличевић је рекао да је његова права обавеза да Главном одбору на сједници која ће бити врло брзо одржана предложи тим који би се требао звати вршиоци дужности Предсједништва СДС.
 
„То ће бити тим који ће водити странку до окончања унутарстраначких избора, на којима ће бити бирани сви, од мјесних одбра, па до предсједника СДС.  Не желимо да СДС има било какав вакум јер пред нама су редовна збивања и политички догађаји у којима морамо учествовати“ истакао је Миличевић, додајући да су ово уствари и редовни унутарстраначки избори који се по статуту СДС иначе одржавају након сваких општих избора.
 
Миличевић је рекао да СДС није задовољан резултатом протеклих избора.
 
„Има ту и субјективних и објективних разлога. Наравно да се сви слажемо да су избори протекли нерегуларно и да смо у том правцу са нашим ставовима као странака заједно са нашим партерима. Али то нас не спрјечава да извршимо унутарстраначке изборе ради консолидације странке да би она из свега овог изашла јача“, казао је Миличевић и додао:
 
„То је посао који један  човјек никада не може извести уколико не постоји озбиљна организација и инфраструктура странке и тимски рад. Ако нема тога ту нема успјеха и резултата. То сам научио у свом досадашњем политичком раду у СДС и тако ће бити убудуће.“


 
Миличевић је поручио је да је политички став СДС јасан.
 
„Ми немамо намјеру на било који начин бити сарадници режима против којег смо се борили и то је наш став. Да би борба против режима била квалитетна и добра, а у циљу боље позиције Републике Српске и стандарда људи који у њој живе у том смислу требамо и модернизовати начин рада странком јер се досадашњи начин показао неефикасан“, истакао је Миличевић.
 
Мирко Шаровић је казао да је као предсједник странке у складу са Статутом СДС пренио своја предсједничка овлаштења на Милана Миличевића.
 
Он је истакао да је важно да су све одлуке на данашњој сједници ГО биле једногласне.
 
„Сви остајемо на окупу и странка из овог треба да изађе јача. Ја ћу са своје стране дати пуну подршку овом процесу. Миличевић ће од мене имати максималну подршку као и од осталих чланова Предсједништва СДС. Ову сједницу завршавамо у доброј атмосфери и надам се  бољим данима за СДС“, поручио је Шаровић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account