19.09.2017 12:26
Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица састао се данас у Бања Луци са Николом Минасијем амбасадором Републике Италије у Босни и Херцеговини. 

Тема састанка била су последња дешавања у Народној скупштини Републике Српске. Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица је рекао да је неопходно да институције раде али да је потребно осигурати поштовање закона и устава Републике Српске.
 
„Нити један појединац нема право да злоупотребљава функције које обавља и да руши и негира Устав и законе државе у којој живи. Републиком Српском треба да владају закони а не људи који не желе да поштују те законе. Јер уколико се закони не поштују онда се ствара амбијент безакоња, што ствара општу правну несигурност“ – истакао је Говедарица.
 
Говедарица и Минаси су разговарали и о програму инвестиција који Република Италија има у Републици Српској.
 
„Република Италија је друга по обиму страних инвестиција у Босни и Херцеговини. Значајан број италијанских привредних предузећа послује у Републици Српској. Очекујемо да ће се овај тренд инвестирања у Републику Српску наставити и у годинама које долазе“ – рекао је Говедарица.
 
Амбасадор Републике Италије Никола Минаси је упознао предсједника Српске демократске странке са активностима италијанске амбасаде на Универзитету у Бања Луци у циљу промоције активности италијанске пословне заједнице у Босни и Херцеговини. Говедарица се захвалио амбасадору Минасију на опредјељености италијанске амбасаде за нова финансијска улагања у Републику Српску и на побољшање привредног амбијента. 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account