18.10.2022 14:12
Опозиција из Републике Српске предала  је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против неколико стотина лица која су учествовала у изборној крађи на Општим изборима  2. октобра. Првоптужени  је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Мирко Шаровић, предсједник СДС-а,  каже да је јасно да су крађа гласова и изборне малверзације рађене плански и организовано.

„Ради се о организованом криминалу и невиђеној крађи. Ово  је озбиљан тренутак за цијело друштво. Вјерујемо у брзу и енергичну акцију и процесуирање великог броја људи. У Добоју је јасно да се ради око 1.500 украдених гласова, а негдје је то по неколико стотина“, напомиње Шаровић.

Каже да нису само правосуђе и ЦИК на испиту, него цијелу друштво. 

„Ово је прилика да се крене ка општем оздрављењу. Ако је неко крађом дошао на власт, како очекивати да ће бити поштени у мандатима. Ово је прекретница историјска. Све опције су отворене. Ако се крало на овом нивоу, онда треба пребројати гласове на свим нивоима власти. Суштински је важно да коначно завршимо са тамном страном функционисања нашег друштва”, закључио је Шаровић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account