17.05.2023 16:39
Изборна скупштина Српске демократске странке, на којој ће бити изабран предсједник СДС и чланови Главног одбора странке биће одржана 11. јуна у Бањалуци, изјавио је Милан Миличевић, в.д. предсједника СДС, након сједнице Предсједништва СДС која је данас одржана у Источној Илиџи.
 
Миличевић је казао да ће СДС након тога формирати и друге органе странке.
 
„Формираћемо Предсједништво СДС и коптирати преосталих 20 чланова Главног одбора. Тиме ће  комплетан процес унутарстраначких изора бити завршен, али  наша одлука и став од самог почетка је да у СДС  треба да трају унутарстраначки избори и да се њихов  континуитет наставља и посље 11. јуна јер је то жива материја, а и због тога што постоје средине у којима треба јако много радити да би смо направили ону праву структуру СДС која би била потпуно спремана за предстојеће локалне изборе“, рекао је Миличевић.
 
Он је истакао да СДС потпуно релаксирано улази у завршну фазу унутарстраначких избора који ће свечано бити завршен на Изборној скупштини.
 
„У СДС у овом моменту не постоје било какве турбуленције, нити кланови, како то неки медији зову. Постоје наравно различита размишљања и виђења, почев од политичких ставова до саме организације странке, али ми смо ту да на органима странке о свему разговарамо и профилишемо наше политике“, нагласио је он.
 
Милићевић је казао да је на сједници Предсједништва разговарано и декларацији о Заштити државне имовине Републике Српске коју ће СДС предложити на сједници НСРС.


 
„Ми смо одбили да потпишемо заједничку изјаву по питању државне имовине зато што је СДС сматра тај документ неозбиљним јер на неозбиљан начин третира овако важно питање као што је државна имовина која је темељ опстанка Републике Српске“, казао је Миличевић.
 
Он је истакао да СДС није мога ставити потпис на документ који говор о свему другом, али не о државној имовини.
 
„СДС ће понудити документ који се односи једино на државну имовину, а у складу са важећим документима који су постојали од Дејтонског мировног споразума, са његовим анексима два, четири и осам, па до устава РС и  БиХ“, навео је Миличевић.
 
Он упозорава да се државна имовина БиХ покушава поистовјетити са појмом општим добром у јавној употреби или јавном имовином, што је, каже Милићевић, погрешно.
 
„Не може се поистовјетити опште добро у јавној употреби са државном имовином која је настала сукцесијом бивше државе а која служи институцијама БиХ за њено функционисање“, казао је Миличевић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account