22.05.2023 19:07
Дан прије одржавања Скупштине Народног фронта објавити прелијетање народног посланика Српске демократске странке у Народни фронт је јасна порука Јелене Тривић Српској демократској странци, истакао је др Милан Миличевић, в.д. предсједника Српске демократске странке.
 
„На неке раније преласке из СДС-а сам остао суздржан и стрпљив али је сада црвена линија пређена. СДС и ја лично смо пружили Јелени Тривић, као заједничком опозиционом кандидату за предсједника Републике Српске, јасну, искрену и максималну подршку широм Републике Српске. Њену кампању је изнијела  Српска демократска странка  уз подршку ПДП-а и Листе за правду и ред Небојше Вукановића али сви знају да те кампање без СДС-а не би могло уопште бити. Тако је било и са организацијом протеста који су одржани у Бања Луци послије избора а којих без СДС-а не би ни било могуће организовати“, појаснио је Миличевић.
 
Он је казао да је користио сваку могућу прилику да  јавно каже да уситњавање опозиционог дјеловања само користи тренутној власти у Републици Српској али то неки нису жељели схватити нити чути заслијепљени својим личним амбицијама.
 
„Направити политичку партију као симбиозу политичких незадовољника из различитих политичких партија који нису остварили своје личне амбиције, које су често у потпуном нескладу са њиховим објективним способностима  и очекивати да они буду снага која ће промијенити ову накарадну власт у Републику Српску је наивност и потпуна заблуда“ казао је в.д. предсједника СДС.
 
Миличевић је поручио да без обзира на садашње стање опозиције Српска демократска странка наставља јасним  путем  а то је  бескомпромисна борба против тренутне власти те очување територије и надлежности Републике Српске.
 
„Српску демократску странку није успио уништити ни Високи представник, ни америчке санкције, ни Милорад Додик, ни силне гомиле новца којом су куповали прелетаче из СДС-а и од њих правили разне странке. Међусобна неразумијевања унутар опозиције у овом моменту стварају одличну атмосферу за останак  на власти СНСД-а и њихових коалиционих партнера. Српска демократска странка се нада да још увијек има времена, мудрости и жеље да опозиција крене заједничким путем рушења тренутне власти а не путем међусобног подривања“, закључио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account