24.05.2023 09:48
Опозицији је потребно оздрављење и уједињење. Да дјелујемо поштено, искрено и са јасним намјерама. А сигурна сам да има људи који то могу изнијети. Не сматрам да је рјешење да се међусобно дијелимо и отимамо, истакла је Милица Радовановић, члан Предсједништва СДС и новоизабрана предсједница ГО СДС Требиње.
 
Радовановић сматра да онај ко то ради не мисли добро опозицији.
 
„Треба сјести и разговарати и свакако ставити општи интерес испред личних интереса. А неке личне сујете и неоствареност треба да буду у другом плану“, каже она.
 
Поручује да лоши резултати актуелној власти не дају за право да управља Републиком Српском.
 
„СДС је државотворна странка и та врста менталитета треба да буде темељ на којем ћемо градити Републику Српску. Предуго је Српска на лошем путу и за то највећу одговорност сноси ова власт која траје 18 година у континуитету. Резултати јој више не дају за право да управља Републиком Српском. Зато вјерујем у политичку идеју СДС која вољом странаца, али и сопственим грешкама, није могла да се оствари на прави начин. То је нешто што мора да се мијења и да се као странка фокусирамо на обичног човјека и његове свакодневне проблеме за које ова власт одавно нема слуха. Таквих проблема сада, нажалост, има и превише“, казала је Радовановић.
 
Истиче да су претходни локални избори показатељ да шанса постоји.
 
„И то у срединама гдје су сви ресурси у рукама режима, гдје су демократији давно затворена врата кроз разне уцјене и забрану слободног изражавања. Сматрам да је и поред тога шанса за промјене сваким даном све већа. Са квалитетним, заједничким кандидатом на сљедећим изборима, ја очекујем свакако да ћемо освојити локалну власт и показати конкретним дјелима и рјешењима да стање може да буде много боље него што је сада. Постоји огромно незадовољство грађана постојећим стањем, а оно што се од нас очекује јесте да понудимо позитивну алтернативу том стању. То је задатак који је пред нама“, поручује Милица Радовановић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account