30.05.2023 13:15
Клуб посланика СДС упутио је приједлог закона о спречавању сукоба интереса у процедуру тражећи мишљење Владе Републике Српске. До данас нисмо добили мишљење Владе Републике Српске да би Влада напрасно упутила неки свој закон у коме се мијења само једна одредба како би се са намјерном проширио простор за сукоб интереса, истакао је Вукота Говедарица, шеф Клуба посланика СДС у НСРС.
 
„Наша сазнања говоре да се наш закон минира у Влади РС, а да се Владиним приједлогом излази у сусрет поједним савјетницима изабраних функционера из Републике Српске како би они и даље могли да у спортским и културним институцијама располажу и управљају са огромним средствима из буџета Републике Српске“, образложио је Говедарица.
 
У прилог тим сазнањима, каже он, говори чињеница да у пријелогу рада Народне скупштине Републике Српске за 2023. годину који је усвојен на прошлој сједници Народне скупштине, Влада РС није доставила пријeдлог којим има намјеру мијењати закон о спречавању сукоба интереса у органима власти.
 
„Када смо то уочили, амандманима смо тражили да се уврсти доношење новог закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске. Актуелна власт је то одбила и закон није ушао у програм рада Народне скупштине Републике Српске. СДС је затим најавио да ће предложити текст закона Народној скупштини Републике Српске јер je послије задњег извјештаја Комисије за спречавање сукоба интереса и свакоме јасно да тај закон мора добити свој потпуно нови облик“, појаснио је Говедарица.
 
„СДС је затим припремио свој закон о спречавању сукоба интереса који је свеобихватан и који дефинише бројне случајеве сукоба интереса који су се дешавали у пракси већ годинама а који нису били означени као сукоб интереса“, нагласио је Говедарица.
 
Закон Српске демократске странке о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске достављамо свим средствима јавног информисања како би  се јавност упознала са његовом садржином.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account