12.03.2024 17:33
Данас је Суд БиХ одбио приговоре и потврдио оптужницу Тужилаштва БиХ против народног посланика из Српске демократске странке Драгомира Васића. Овај чин Суда БиХ спада у најсрамније странице правосуђа ове земље, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
“У вријеме догађаја који су предмет оптужнице Драгомир Васић није имао никакву војну, цивилну ни полицијску функцију већ га је Тужилаштво оптужило као ‘предводника' и дефакто вођу свог села који се бринуо о ‘људима'. Чак ни то није било довољно, већ је Суд БиХ 'због опасности од бјекства' господину Васићу изрекао мјере забране изласка из БиХ и одузимање личних докумената, поред чињенице да је у поступку који се против Васића водио за кривично дјело геноцид и који је трајао преко 7 година,  уредно долазио на свако рочиште, као и на изрицање пресуде, иако на то није био обавезан”, поручио је лидер СДС-а.
 
Он каже да је овим поступком Суд БиХ онемогућио Драгомиру Васићу слободно кретање и обављање дужности професионалног народног посланика у Народној скупштини Републике Српске које подразумијевају и рад одбора скупштине на регионалном нивоу и тако му ограничио основна људска права.
 
“Позивамо све институције Републике Српске да се активно укључе у овај судски процес, са циљем   да помогну у заштити истине, угледа и части нашег народног посланика, а Српска демократска странка ће се свакако активно укључити у цијели овај процес”, закључио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account