15.03.2024 14:39
Бијељински политичари награђени су и важним државничким функцијама, па су своје мандате добијене гласовима Бијељинаца добро искористили Војин Митровић, Петар Ђокић, Милан Дакић, Славенко Ристић и Милан Трнинић. Да је бијељинска господа добро профитирала на изборима јасно је као дан, намеће се питање шта Бијељина и Бијељинци имају од тога, упитао је Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.
 
“Из нашег града је 2022. године на Општим изборима изабрано чак 8 посланика за НСРС, од тога укупно 5 са позиција блиских режиму, испред владајуће странке СНСД - Војин Митровић и Славенко Ристић, испред коалиционих партнера СНСД-а имамо Петра Ђокића Социјалистичка партија, испред ДЕМОС-а Милан Дакић и Уједињена Српска Милан Трнинић”, поручио је Петровић.
 
Он каже да је врло честа флоскула која се провлачи међу политичким противницима да: ''градоначелник не сарађује са режимом-републичким врхом, и ту нема будућности'', управо био онај ''мотив'' који су наводили као један од ’’кључних разлога'' за покретање референдума.
 
“Изнад локалне власти је републичка, за локалне заједнице нису одговорни само градоначелници/начелници, републички буџет припада свим грађанима и свим локалним заједницама. Ако све то имамо у виду, зашто дотична господа када је већ у савршеној симбиози или долази из владајуће коалиције, не ради нешто или је њихов посао само критика градоначелника и бројање марака из локалног бијељинског буџета? Намеће се питање чему служи Влада, чему служи Народна скупштина, чему служи републички буџет, пита Петровић и наставља:
 
“Да ли је неко од вас чуо ову поменуту господу да било шта за Бијељину тражи на сједницама НСРС, јесу ли икада поменули своје грађане, свој град, јесу ли издејствовали неки пројекат, јесу ли извојевали нека финансијска средства? Јел неко од њих тражио средства за обнову неке школе, за изградњу спортске дворане, за подршку и исплату одштете пољопривредницима? Па нису ли они сви владајућа коалиција? Зар ова господа блиско не сарађује? Зашто не обезбиједе нешто свом граду и грађанима који су гласали за њих и дали им могућност да уживају у лијепим функцијама?”
 
Покажите нам господо, каже он, какве то плодове грађани убирају од вас режимских људи на функцијамa.
 
“Или вам опет смета градоначелник и он је ваш највећи проблем? Док се ова господа не оглашава, моја маленкост, ''џанабет градоначелник'' прозива, иде, тражи, пјешачи до Бањалуке, моли средства за обнову школа, позива министре, одлази на састанке, стаје у заштиту својих пољопривредника. Гдје су дотична господа за то вријеме? Ако мене не подносе, ако им ја сметам, зашто им сметају грађани који су им указали повјерење и изгласали их, зашто су их заборавили? Годину и кусур господа су министри, директори и посланици, од њих се глас није чуо.”, истакао је Петровић.
 
Ако занемаримо Дакићево крпљење рупа у Велином Селу након моје јавне прозивке у емисији ''МАТ'' на БН Телевизији, поручује градоначелник Бијељине, грађани од њих не видјеше љеба, а о том просперитету о којем говоре нема ни слова П.
 
“Сарадња са режимом значила би процват Бијељине, даће нам све само да се Петровић савије и пољуби ''Баји'' чизме или да се склони, је доиста само једна обична ФЛОСКУЛА и ништа више. Републичка каса је празна, земља презадужена а Бијељина им није потребна да би улагали у њу јер немају одакле, Бијељина им је потребна да би је похарали! Нисмо ми њима занимљиви као град за улагање већ као град плијен! Прошлогодишњи референдум је био покушај отимања локалног буџета и распродаје Семберије, али је срећом тај покушај осујећен од стране народа који им је показао шта о њима мисли.
 
Мислите на ову тему, и увијек се сетите градова који су под СНСД патронатом, размислите шта то они имају а наша Бијељина не и обрнуто, и све ће вам се само касти”, закључио је Петровић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account