18.03.2024 20:24
"Закон о Уставном суду БиХ је најзначајнији закон на нивоу БиХ. Драго ми је што је након мог инсистирања од августа добио подршку да се нађе на дневном реду. Жао ми је што су делегати Клуба Бошњака напустили сједницу... Сами европски представници говоре да је потребно стране судије замијенити домаћим. Овдје се не ради о популизму, него о заштити мог народа и Републике Српске”, истакао је Желимир Нешковић, делегат у Дому народа БиХ.
 
“Уставни суд је доносио такве одлуке, гдје су српске судије прегласаване. На првом мјесту се ради о имовини Српске. Причамо о европским законима, све је то лијепо, али ако се задире у питање имовине Српске, ми нисмо за то. Због тога сам свих ових мјесеци инсистирао на закону о Уставном суду. За то нам је неопходан разговор сва три народа”, нагласио је Нешковић.
 
Драго ми је што је коначно заштићен статус мене као делегата, каже он, јер од августа постоји тренд кршења пословника и кршења мојих права.
 
“Није се дозвољавало да се прича о овом закону, али видјећемо какву ће судбину имати на идућој сједници", рекао је делегат СДС-а Желимир Нешковић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account