03.04.2024 10:13
''Док у Бањалуци изводе представе и обмањују народ, СНСД и њихови функционери у Сарајеву ревносно спроводе наметнуте одлуке Кристијана Шмита. Министар финансија и трезора Срђан Амиџић управо је поступио по Шмитовом наметнутом Закону о финансирању институција БиХ и Централној изборној комисији одобрио 7,4 милиона КМ за спровођење локалних избора. Овим су потврдили и да су најобичније лажи приче о Изборном закону Републике Српске и Републичкој изборној комисији'', каже члан Предсједништва СДС Александра Пандуревић.
 
Грађани Републике Српске, додаје она, заслужују власт која неће манипулисати и лагати.
 
''У Бањалуци кажу да праве РИК, а онда у Сарајеву дају паре ЦИК-у да спроведе изборе. Што поступате по Шмитовом закону и дајете паре ЦИК-у, ако ће РИК проводити изборе? У Бањалуци кажу да одбацују Шмитове законе, а онда у Сарајеву поступају по њима. У Бањалуци дају ултиматум партијама из Сарајева да одбаце Шмитове законе, а онда отрче у Сарајеву да их управо они спроведу. Бесрамно је да свој народ тако омаловажавају и потцјењују, да мисле да ће до бесвијести гутати њихове лажи и неће гледати поступке  Инструкција министра Амиџића о привременом финансирању институција БиХ за период април-јун, којом је поступљено по Шмитовом закону, потпуно је оголила све лажи СНСД-а о неприхватању Шмита и Изборном закону Републике Српске'', истиче Пандуревићева.
 
Најснажније се лупају у патриотска прса, додаје она, када праве личне дилове испод жита:
 
''Јуче су Републику Српску оставили без једног члана Савјета Регулаторне агенције за комуникације. Препустили су га ФБиХ. Заузврат, перјаница СНСД-а у Сарајеву је запослила своју супругу у РАК. Толика је њихова брига за Републику Српску да им је свеједно што ће наше медије кажњавати некомпетентни људи из ФБиХ. Битније је запослити супругу''.
 
Српски народ је храбар и достојанствен народ, каже она, и поручује:
 
''Заслужује власт која га неће лагати и њим манипулисати због личних интереса. Заслужује власт која неће дерогирати Народну скупштину и користити је као мјесто позоришних представа за лагање народа и хиперпродукцију непријатеља. Република Српска мора бити стабилна, мирна и просперитетна. То може само с одговорним људима, а никако са манипулаторима који ниподаштавају свој народ и брину само о својим милионима''.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account