04.04.2024 09:22
''Министар финансија и трезора БиХ, Срђан Амиџић, прије пар дана славодобитно рече да су асистенти ОХР-а они који нису гласали за Нацрт изборног закона Републике Српске. Јуче смо од предсједнице Централне изборне комисије БиХ Ирене Хаџиабдић чули да је проблем везан за финансирање избора ријешен захваљујући одлуци Министарства финансија и трезора БиХ, тј. Срђанa Амиџићa који је провео одлуку Кристијана Шмита.
 
Ко је сад асистент ОХР-а?'', поручио је потпредсједник СДС-а Огњен Бодирога који је и посланик у НСРС.
 
Владајућа гарнитура на челу са СНСД-ом, истиче он, врло је храбра - не зато што се ничега не боји већ зато што се ничега не стиди.
 
''Тако нам Амиџић јуче бесрамно каже да почнемо читати и да је буџет као прошлих година. Прошла година није била изборна, а институције БиХ се привремено финансирају на основу буџета 2023. године. Он је поступио по Шмитовом Закону о финансирању институција БиХ и одобрио тражени новац ЦИК-у. Политика коју спроводи СНСД није ништа него манипулација народом и неодговорност према својој земљи која се заснива на 50% лажи и 50% маште'', каже Огњен Бодирога.
 
Послије бруталног кршења закључака Народне скупштине Републике Српске, набраја он:
 
''Послије силних референдума, оснивања Војске Републике Српске, Агенције за лијекове, Управе за индиректно опорезивање, 'хапшења туристе Шмита', дошли су у фазу да испод тепиха спроводе наметнуте законе и заклињу се да то нису урадили. Као што је некада Милорад Додик био 'свјежи дашак вјетра на Балкану', тако је данашња владајућа гарнитура на челу са СНСД-ом скуп манипулатора, безобзирних и неодговорних политичара који лажу свој народ и воде га у биједу и сиромаштво.''
 
''Маске су пале по ко зна који пут, СДС у својој ДНК има одговорност према српској нацији и спреман је да жртвује себе за Републику Српску. Владајућа гарнитура на челу са СНСД-ом то дефинитивно није. Они су спремни да жртвују Републику Српску за свој комодитет и да сачувају незаконито стечене милионе'', закључио је Бодирога.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account