10.04.2024 16:18
Предсједник СДС Милан Миличевић је након састанка лидера опозиционих странака у Републици Српској, који је данас одржан у Бањалуци, изјавио да је договорено да ће опозиција имати заједничке кандидате у већини локалних заједница у Републици Српској.
 
„ У Бањалуци, нажалост, нема договора о заједничком кандидату опозиције. У  другим дијеловима Републике  биће углавном заједнички кандидати, а  у највећем броју локалних заједница ће бити кандидати СДС“, казао је Миличевић.
 
 Миличевић је истакао да Градски одбор СДС Бања Лука још није донио никакву званичну одлуку.
 
„Врло је могуће да и СДС иде са својим кандидатом, али о томе ћемо када буде званично донесена одлука и када је потврди Главни одбор и Предсједништво СДС“, истакао је Миличевић.
 
Он је казао да су поред наступа на локалним изборима лидери опозиције разговарали и о Изборном закону и прошлој сједници НСРС.
 
„Прошли смо ове али и друге актуелне политичке теме и имамо исте ставове о њима“, рекао је Миличевић.
 
Он је поручио да СДС неће подржати Изборни закон Републике Српске, истичући да га није подржала ни у нацрту.
 
„Нема разлога да га подржимо у коначној верзији која ће вјероватно бити  иста као нацрт закона тако да ту нема дилеме, а разлог томе је  што тај закон не доноси пакет интегритета изборног процеса и зато што су такав Изборни закон и Републичка изборна комисија у потпуном власништву СНСД-а. То би значило да у том случају улазимо у раље СНСД -а што би  било неприродно да урадимо“, појаснио је Миличевић.

 
Поручио је да ће СДС сигурно изаћи на изборе.
 
„Видјећемо какви ће то избори бити јер постоји Шмитов наметнути закон а, постоји у припреми усвајање републичког закона. Наредни дани ће бити веома динамични, и мислим да ће се много ствари још мијењати“, казао је Миличевић.
 
Он је истакао да ниједан од ова два закона не гарантују оно за шта се СДС као странка залагала а то је повећање цензуса, скенери, биометрија на свим бирачким мјестима  дворкружни изборни систем за инокосне функције, другачији начин кандидовања политичких партија итд.
 
Поручује да и поред тога неизлазак опозиције  на изборе значи предају унапријед а СДС ће сигурно неће предати  и да ће сигурно учествовати на изборима.
 
„Опозиција мора изаћи на изборе јер би било шта друго значило политичку предају нашем политичком противнику СНСД“, нагласио је Миличевић.
 
Говорећи о блокади рачуна СДС због тога што се налази црној листи САД он је рекао да то за СДС представља велики проблем јер не може да користи средства која као странка остварује, али је поручио да то неће онемогућити СДС да изађе на изборе.
  
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account