11.04.2024 16:11
Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске, др Маја Драгојевић-Стојић, огласила се на свом фејсбук профилу поводом данашње одлуке Владе Републике Српске да разријеши дужности директоре три здравствене установе у Републици Српској, међу којима је Општа болница у Приједору, упитавши које су то компетенције новог директора и оцјенивши да здравствене установе не смију бити партијски плијен.
.
''Јасно је да је ово још једно у низу именовања подобних људи на веома важне функције. Тако ће бити све док се здравствене установе буду третирале као страначки плијен и средство за испуњавање нечијих личних амбиција. Једини начин ‘оздрављења' јесте деполитизација здравства, али и нашег друштва у цјелини. Шансу морамо дати струци, а не партијској књижици'', навела је Драгојевић-Стојић.
 
''Када је СНСД преузимао све полуге власти у Приједору 2020. године гласно су најављивали да долазе бољи дани за приједoрску болницу. Кадровске смјене које су тада направили нису дале никакве резултате, а свједоци смо да се болница из године у годину налази у све горем стању. Приједорска болница налази се у самом врху пореских дужника, а њен дуг у августу прошле године износио је 9,2 милиона КМ. Услови су из дана у дан све тежи, а врло често немамо основне услове за рад. Не тако давно гледали смо оне ужасне слике након пожара у хируршкој сали, а канте и лавори по ходницима су редовна појава послије сваке мало јаче кише.
 
Такође, недавно смо могли чути да је обећана реконструкција "запела" негдје на папирима. За разлику од тога, Влада је веома хитра када треба спровести одлуку која је већ раније донесена у самом врху владајуће партије. Поставља се јасно питање - по чему је нови директор компетентан да руководи највећом здравственом установом у нашој регији?!'', написала је на свом фејсбуку др Маја Драгојевић-Стојић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account