17.04.2024 15:27
Делегација Српске демократске странке (чланови Предсједништва СДС, градо/начелници, народни посланици и локална руководства ОО СДС из Подриња) коју је предводио предсједник Милан Миличевић положили су данас вијенце на спомен-крсту у Кравици (општина Братунац) и тиме одали почаст за 3267 погинулих српских цивила и бораца Војске Републике Српске из Средњег Подриња и Бирча током последњег одбрамбено- отаџбинског рата.
 
“Српска демократска странка је увијек била и биће на страни српског народа! На тим постулатима је настала, опстала и наставиће да постоји. Данас са овог мјеста дижемо глас за све српске жртве које међународно право заборавља. Тражимо правду и позивамо на политику која неће угрожавати и понижавати никога, али ће на прво мјесто увијек стављати СРПСКИ народ. Поштујемо и уважавамо све жртве, али нећемо дозволити да се наше забораве!”, поручио је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке из Кравице.
 
Истовремено, каже он, наглашавамо да ћемо подржати одлуке у Народној скупштини РС које за циљ имају заштиту интереса нашег народа јер је то мјесто на којем се показује искрена борба и доносе одлуке.
 
“Не пристајемо и нећемо позивати српску дјецу да излазе на улице. Посебно то нећемо радити када смо преварени и обманути на сличан начин небројено пута од стране истог режисера! Ничији приватни интереси се не смију изједначавати и постовијећивати са Републиком Српском. СДС је настао као воља народа са којим је заједно створио Републику Српску и не дозвољавамо да нам било ко ставља друге етикете”, закључио је Миличевић.
 
Потпредсједник СДС Огњен Бодирога  је рекао да је СДС заједно са Војском РС створио Републику Српску како се не би поновила страдања из два свјетска рата.

 
„СДС води одговорну националну политику, а не авантуристичку политику као што то ради власт на челу са својим великим вођом, који је један од првих Срба који је признао геноцид у Сребреници и који је предао јасеновачку грађу. Такви људи су спремни жртвовати и нацију и Републику да би спасили милионе које су зарадили на грбачи народа“ , казао је Бодирога.
 
Љубиша Петровић, градоначелник Бијелине, је истакао да резолуција о Сребреници неће донијети никакво помирење и да је то је више корака уназад
 
„Поставља се питање зашто се након 29 година покреће поновно те теме а ране су почеле да зацјељују“ упитао је Петровић.
 
Он је рекао да неће присуствовати сутрашњем митингу у Бањалуци.
 
„Ми на митинг не идемо јер га организује човјек који је за свој народ рекао да је геноцидан, који је похарао цијелу Републику Српску, растјерао хиљаде људи из ње. То је лажни патриотизам“, навео је Петровић.  

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account