24.04.2024 13:52
Успјели смо наћи рјешење за проблем немогућности исплате плата радницима Српске демократске странке до којег је дошло након блокирања трансакционог рачуна СДС, због санкција ОФАК-а, изјавио је данас шеф Клуба посланика СДС Вукота Говедарица, након састанака делегације СДС са представницима Владе Републике Српске.
 
Говедарица је казао да су у Влади Републике Српске показали разумијевање за проблем у којем су се нашли радници СДС.
 
„Питање радника СДС ће бити ријешено у складу са Законом о облигационим односима. Ово није најбоље рјешење, али је у овом моменту једино могуће. Најбоље рјешење би било да СДС практично није дошла у овакву ситуација јер она ту није дошла својом вољом“, нагласио је Говедарица.
 
Он је изразио захвалност надлежним министрима у Влади РС на разумијевању проблема у којем су се нашли радници СДС.
 
„Свакако без обзира на наше политичке разлике користим прилику да се захвалимо на разумијевању када је у питању министарка финансија Зора Видовић. Поред ње на данашњем састанку су били Данијел Егић, министар рада и борачко инвалидске заштите,  Сенка Јујић, министар управе и локалне  самоуправе  и Далибор Панић, генерални секретар Владе Републике Српске. На састанку су испред СДС још били народни посланик Драгомир Васић и генерални секретар СДС Зоран Латиновић“, казао је Говедарица.
 
Он је истакао да би се наредни кораци требали усаглашавати на релацији Предсједништво СДС и Министарство за управу и локалну самоуправу.
 
„Ми ћемо се данас писменим путем обратити Предсједништву СДС и обавијести Предсједника и најуже страначко руководство шта смо конкретно у постигли на овом састанку. Ово питање даље треба рјешавати са Министарством локалне управе и самоуправе, јер СДС је буџетски корисник и прима средства из буџета Републике Српске. У наредним данима ће бити дефинисани технички детаљи и они ће се усагласити на релацији Предсједништво СДС и надлежно министарство“, појаснио је Говедарица.
 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account