25.04.2024 12:54
СДС је на путу рјешавања и техничких проблема везаних за излазак на изборе под именом Српска демократска странка, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
“Не бих да сада говорим о детаљима али ћемо се изборити на легитиман нqчин и тај процес води стручни правни тим”.
 
“На моју иницијативу, стручни тим странке је заслужан да смо успјели да одледимо средства која по закону припадају СДС-у из републичког буџета на основу изборног резултата и броја посланика у НСРС”, порука је предсједника СДС.
 
Он је казао да је то дјелимично ријешило проблем финансирања СДС за запослене раднике али остаје још много посла у борби са другим проблемима у којима смо се нашли од како нам је угашен рачун.
 
“Постоје и други извори финансирања по изборном резултату на основу броја посланика на државном нивоу и свих одборника на локалним нивоима. То су средства која су по закону припадају СДС-у“.
 
Предсједник СДС је поручио да је активирана и тужба према банци код које смо имали рачун јер сматрамо и имамо увјеравање адвоката да је рачун угашен противзаконито.
 
“Обзиром на кршење основних људских права и дискриминацију у политичком дјеловању што су уставна права, а изнад свега ,прекршен је уговор који смо потписали са банком јер ниједан члан уговора нисмо прекршили. По том питању сам оптимиста а ради се о реаланом оптимизму”, закључио је Миличевић.
 
Миличевић је казао да је свакодневно у контакту са људима и да постоји у људима јако много објективног страха.
 
“Страх међу људима од неизвјесности и несигурности шта нас то чека у блиској будућности, страх од сукоба, страх од употребе силе који шире неодговорни политичари је нешто што се проширило у јавности и што је важно спријечити. Као предсједник СДС могу да кажем да важем сваку своју ријеч да не кажемо ријеч превише и да будемо одговорни у свакој својој изјави и поступку. Бићемо и јесмо глас разума и овај пут апелујем на све политичаре да је запаљива реторика нешто што заиста уноси немир међу људе. То могу ријешити одговорни политичари водећи одговорну националну и економску политику. СДС ће то чинити ради заштите становника и Републике Српске”.
 
Циљ СДС је, каже Миличевић, је вратити повјерење у институције и вратити одговорност за вођење локалних заједница и Републике Српске.
 
„Актуелна власт на републичком и државном нивоу води авантуристичку политику стварајући страх међу становништвом“, закључио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account